Feed on
Posts
Comments

 

Zuurkool met wát? Ja met appelstroop dus. Dit recept kreeg ik laatst van een vriendin en moest ik een keer uitproberen. Haar kinderen eten het totdat er niets meer in die pan zit.

Het valt vooral bij kinderen in de smaak want door de appelstroop wordt de zuurkool zoeter. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik heb het vanavond gemaakt. Mara vond het inderdaad heerlijk (net als ik), Lynn niet 🙂

Ingrediënten

 • +/- 500 gram aardappelen
 • pakje zuurkool
 • 2 speklapjes of een doosje spekreepjes
 • 2 eetlepels appelstroop
 • witte wijn

Bereidingswijze

Aardappels schillen, in stukken snijden en in een grote pan doen. Beetje zout erover. Zuurkool uit laten lekken en er op leggen. Speklapjes in stukjes snijden en op de zuurkool leggen. Twee flinke scheppen appelstroop erop.

Je kunt het geheel in witte wijn koken maar als je het ook voor kinderen maakt zou ik een scheut doen en de rest vullen met water totdat de aardappels goed onderstaan. Aan de kook brengen en op laag vuur een tijd laten koken. Zeg drie kwartier of langer. Stamppot van maken. Op smaak brengen met zout en peper.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 Responses to “Zuurkoolstamppot met appelstroop”

 1. Paula Onink says:

  Het klinkt heerlijk, appelstroop met spek en zuurkool! Zelf doe ik appelstroop door de hutspot. Blij dat ik jullie site ben tegengekomen.

  Ik kwam hier door een vraag over gist. Ik zie in jullie pagina over gist niets staan over het toevoegen van suikers om de gist te voeden. Gebruiken jullie geen zoetstoffen als je gist in een brooddeeg of pizzadeeg verwerkt?

  Smakelijke groet

 2. Janne says:

  Beste Paula,
  Bij hutsput? Grappig die zou ik ook niet bedacht hebben 🙂
  Maar over je vraag. Nee ik voeg niet per definitie suiker toe bij gist. Het is ook niet nodig om gist goed te laten werken. Hiervoor heb je alleen water en warmte nodig.

  Met vriendelijke groet,
  Janne

Leave a Reply