Feed on
Posts
Comments

Zoete mango lassi

Twee weken voordat ik was uitgerekend van Lynn kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Niet echt een ideale timing. Gelukkig kregen we veel hulp van vrienden en familie en na een dagje klussen gingen we naar ons oude huis om te eten. Vaak bestelden we dan wat bij de Indian Express. Hier ontdekten we Mango Lassi. Héérlijk drankje bij pittige gerechten of gewoon bij warm weer. Ik heb nu zelf een beetje zitten zoeken naar een recept aangezien de Indian Express (helaas) niet hier bezorgt, et voilá!

Ingrediënten

  • rijpe mango
  • ongeveer een halve liter yoghurt
  • +/- 5 eetlepels poedersuiker
  • 10 ijsblokjes

Bereidingswijze

Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukken en doe dit in een karaf, een hoge maatbeker of in een blender. Pureer met het vruchtvlees met de suiker. Ik doe dit met een staafmixer. Voeg de yoghurt en de ijsklontjes toe en mix alles goed met de staafmixer of blender zodat je kleine stukjes ijs hebt. Indien je het nog wat te dik vindt kun je er wat extra yoghurt doorheen doen.

Lassi is koud het lekkerst dus je kunt er ook meer ijs doorheen doen en/of nog even in de koelkast zetten. Je kunt er eventueel ook nog een beetje gemalen kardamom bij doen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply