Feed on
Posts
Comments

Zoet korstdeeg

tot mijn verbazing stond dit recept nog niet op Food-B-Good. Terwijl het echt een basisrecept is voor taarten. Je kunt de taartbodems van tevoren maken en later de vulling kiezen. Ook prima te bewaren in een goed afgesloten plastic zak in je vriezer. Genoeg voor een grote vlaaivorm of een stuk of 10 kleine taartjes.

Ingrediënten

  • 270 gram bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 150 gram koude boter
  • 2-3 eetlepels koud water
  • Snuf zout

Bereidingswijze

Meng bloem, suiker, zout en boter totdat je kruim hebt. Voeg het water toe en kneed het tot een soepel deeg. Inpakken in plastic folie en een half uurtje in de koelkast leggen.

Uitrollen tot gewenste dikte. Ingevette bakvorm ermee bekleden en een minuut of 10 blind bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Steunvulling eruit halen en dan nog eens 10 minuten bakken tot het deeg goudbruin is. Klaar voor de vulling!

Variaties

Je kunt het deeg wat aanpassen door er wat amandelmeel of hazelnootmeel aan toe te voegen. Of nog iets zoeter maken met vanillesuiker of -extract.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply