Feed on
Posts
Comments

Wentelteefjes

Vorige week was Mara ziek. Lynn en ik waren helaas genoodzaakt om binnen te blijven. Vaak gaan we dan knutselen, een spelletje doen of… koken! Nu wilden we iets maken voor de lunch. Het werden wentelteefjes.

Wentelteefjes hebben we één keer eerder gegeten toen we op bezoek waren bij Niek, Arend, Nora en Engel. Blijkbaar heeft dit indruk gemaakt want ze had het, tijdens het maken, steeds weer over dat bezoek. Mag ik het eitje breken mama, net als Nora? Mag ik de boterhammen erin doen mama, net als Niek? Was leuk hè mama… trampoline springen!

Het is een leuk en simpel recept om samen met kinderen te maken. Lynn (3) vindt het heel erg leuk om te helpen. Eitjes breken kan ze inmiddels als de beste.

Tot mijn eigen verbazing stonden wentelteefjes nog niet op FBG. Ik weet niet of ze hetzelfde zijn als toen maar wél dat ze erg lekker zijn. Zo lekker dat Mara, mét koorts, ze ook wilde!

Ingrediënten

  • Wit brood (casino)
  • 1 ei
  • 2 1/2 dl melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • boter
  • Kristalsuiker

Bereidingswijze

Snij de korstjes van het brood en geef die aan de eendjes. Pak een diep bord, breek het eitje. Klop dit los samen met de kaneel en suiker. Melk erbij. Boterhammen één voor één door het eimengsel wentelen en in een schaal of ander plat bord leggen. Het is genoeg voor ongeveer 6 boterhammen. Als je nog wat over hebt, gewoon eroverheen gieten.

Boter in de pan laten smelten en de boterhammen voorzichtig met een spatel in de pan leggen (het wordt helemaal zacht dus een spatel is wel handig). Goudbruin bakken aan elke kant. Klaar!

Je kunt er nog een beetje suiker overheen doen. Lekker!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply