Feed on
Posts
Comments

We hebben net de bruiloft van Cor en Wietske gevierd. Supermooi was het, compleet met tranen van geluk, veel zon, een bruidspaar dat aan kwam zeilen in een praam, leuk mensen en veel lekker eten. Het festijn duurde het hele weekend en op zaterdag mocht ik koken. Het menu leek op het menu van Bolleywood, alleen het toetje was anders. Ik heb deze ieniemini taartjes gemaakt, samen met truffels. Voor de bruiloft had ik ze geglazuurd, dat kun je doen, ze worden daar heel erg kleverig van. Het fijne van dit toetje is dat je, zelfs als je eigenlijk al teveel hebt gegeten, best nog een blokje taart van 3cm3 in je mond kwijt kunt.

ingrediënten

  • 250 gram ongezouten boter
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram fijngemalen walnoten
  • scheutje melk
  • twee eetlepels jam
  • marsepein om de taart mee te bedekken

bereidingswijze

Klop de boter met de suiker tot crème. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor en blijf nog zeker 5 minuten kloppen. Ik heb gemerkt dat je dit bijna niet lang genoeg kunt doen. Nou heb ik makkelijk praten want ik heb een Kitchen Aid die het voor me doet, maar lang kloppen geeft een erg mooi resultaat.
Spatel de bloem, bakpoeder en walnoten erdoor. Bepaal of je beslag dun genoeg is om mooi uit te vloeien/ smeren in je bakvorm. Zo niet, voeg wat melk toe tot je beslag de juiste dikte heeft. Een tot 2 deciliter zou genoeg moeten zijn.

Doe het beslag in een groot bakblik, vierkant of rechthoekig is wel zo fijn, dat je hebt bekleed met bakpapier (nee, niet eigenwijs ‘t gaan invetten en bebloemen, bekleden, echt waar). Strijk je beslag glad (een natte spatel) en bak de taart in ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Als de taart gaar is laat je ‘m in de vorm afkoelen.

Stort de koude taart. Verwarm de jam en bestrijk de bovenkant heel dun. Rol de marsepein uit met een deegroller. Als ‘t plakt kun je je werkvlak bestrooien met poedersuiker. Leg de plak op de taart, snij de randjes bij en snij je taart in kubusjes. Lekker hoor


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply