Feed on
Posts
Comments

Spring rolls

Dit is een receptje van Song. Ze maakte het tijdens een internationale lunch waar ik ook gerechten voor klaar maakte. Errug lekker! Het is even een gepriegel tijdens het rollen, maar ook een leuk klusje. In deze versie zitten maar drie ingrediënten, maar je kunt hier natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Bijvoorbeeld door er garnalen aan toe te voegen. Of rode paprika. Of iets anders wat je lekker lijkt.

Ingrediënten

  • rijstpapier
  • glasnoedels
  • 1 winterwortel
  • 1 komkommer

bereidingswijze

Snijd de wortel in dunne reepjes. Haal de zaadjes uit de komkommer en snijd de komkommer in dunne reepjes. Je kunt het jezelf qua snijden ook makkelijk maken door ze in de magimix te raspen. Het rollen wordt dan wel weer iets lastiger… Breng water aan de kook, doe de glasnoedels erin en laat heel even koken. Gooi dan de noedels met het water in een kom die groot genoeg is om een rijstvel in te leggen. Doe er zoveel koud water bij dat het geheel lauw is. Leg een rijstvel in het water. Als het soepel genoeg is leg je het vel voor je op een snijplank. Leg het volgende vel vast in het water te weken. Leg in het midden van het vel, zoals je een pannekoek zou beleggen, een dus lijntje van glasnoedels, komkommer en wortel, het vulsel moet ongeveer 2 vingers dik zijn. Rol de spring roll strak op. Snij de zijkantjes af zodat je een net rolletje krijgt. Snij dit in 3 of 4 stukjes. Als je ze even laat liggen wordt het rijstvel weer iets steviger. Zorg ervoor dat de rolletjes niet tegen elkaar aanliggen, dan plakken ze vast.

Serveer ze met zoute sojasaus, eventueel met een klein scheutje vissaus erdoor.

Tip: Als je de rolletjes mee wilt nemen, bijvoorbeeld om ermee te picknicken, rol ze dan per stuk in wat bakpapier.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply