Feed on
Posts
Comments

Sorbetijs

Basis

  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 3 dl water
  • 1 eiwit, stijfgeslagen

Fruit toevoegen

Je kunt ook ander (citrus)fruit gebruiken dan hieronder genoemd, gebruik hiervoor de hoeveelheid die overeenkomt met de grootte van het ondergenoemde fruit (bv: een mango heeft ongeveer dezelfde grootte als een sinaasappel, gebruik dan 2 mango’s). Je kunt natuurlijk ook fruitmixen maken, doe dit dan wel in verhouding (bv: 2 citroenen en 1 sinaasappel).

  • 4 citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 500 gr bessen

Bereiding met citrusfruit

Breng het water met de suiker aan de kook, roer af en toe en los de suiker op. Schil het citrusfruit, doe de schil in de siroop en laat dit 2 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Pers het citrusfruit en doe het bij de siroop. Zeef de siroop en laat het mengsel draaien tot het stevig is. Voeg daarna
het eiwit toe en laat het draaien tot het dik is.

Met de hand:

doe de siroop met het fruit in een bak in de vriezer. Klop dit om de 2 uur goed door met een vork. Voeg na 4 uur het eiwit toe en laat het daarna nog eens 2-4 uur bevriezen.

Bereiding met bessen

Breng 2 dl water met de suiker aan de kook, roer af en toe en los de suiker op. Breng de bessen met 1 dl water aan de kook en laat dit 5 minuten met deksel op de pan sudderen. Laat het een beetje afkoelen en pureer het. Zeef de puree en schenk de puree bij de siroop. Goed laten afkoelen en laat het daarna draaien in de ijsmachine totdat het stevig is. Voeg het eiwit toe het laat het draaien tot het dik is.

Met de hand:

doe de siroop met het fruit in een bak in de vriezer. Klop dit om de 2 uur goed door met een vork. Voeg na 4 uur het eiwit toe en laat het daarna nog eens 2-4 uur bevriezen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply