Feed on
Posts
Comments

Je kunt dit maken met verschillende soorten vlees. Ik heb gekozen voor Limousin rosbief van de scharrelboer hier in de buurt. Je kunt ook ezeltje gebruiken of ander runderbraadvlees dat snel klaar is. Als je dit maakt voor een Italiaans dinertje zou ik kiezen voor grappa in plaats van jenever.

Het lijkt lang om vlees 3 dagen te laten marineren, maar het vraagt geen extra werk en je vlees wordt er wel veel lekkerder van.

Voor 11 mensen had ik 1,5 kilo. Dat was, in combinatie met de andere gerechten, meer dan genoeg.

Ingrediënten

  • ongeveer 700 gram rosbief of ander vlees, zie boven, in stukken van ongeveer 5 cm dik
  • 1 theelepel maldon zeezout of 1/2 theelepel ander zout
  • 1 eetlepel geplette zwarte peperkorrels (gewoon even in de vijzel stampen)
  • 3 eetlepels platte peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel gehakte tijm
  • 80 ml jenever
  • 60 ml olijfolie

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe het vlees samen met de marinade in een stevige plastic zak, zorg dat het vlees overal goed bedekt is en leg de zak 3 dagen in de koelkast. Draai hem in de tussentijd af en toe om als je toch in de koelkast bent.
Ik haal het vlees ‘s middags al uit de koelkast als ik het ‘s avonds ga braden, zodat het op temperatuur kan komen. Bak het vlees bruin, ongeveer 4 minuten per kant. Haal het uit de pan en laat het een kwartier onder aluminiumfolie rusten. Je kunt nu een jus maken door de marinade te zeven, deze in de pan te gieten, aan te vullen met een beetje bouillon en dit goed te verhitten. Eventueel kun je er nog een beetje boter doorroeren.

Snij het vlees in heel dunne plakjes, dwars op de draad.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply