Feed on
Posts
Comments

Pompoenpizza

Van een buuv kregen we een diepvriespizza. Het paste niet meer in haar vriezer en het was ook niet de goede. We kopen ze zelf nooit want het is zo makkelijk om zelf te maken. Weggooien vonden we ook geen optie dus belandde hij bij ons in de vriezer. Hij irriteerde me echter al snel want de enige vrieslade waarin hij bleek te passen was de broodla en iedere keer als ik een boterham wilde pakken lag die pizza in de weg. Snel opeten dan maar!

Voor 2 1/2 persoon is het echter veel te weinig en zelf één erbij maken bleek onmogelijk want mijn gist zag er wel erg raar uit. In het boek ‘Alle smaken van de regenboog’ van Tessa Kiros vond ik een recept voor pompoenpizza. Een nieuw experimentje en ook leuk voor kinderen. Schaamteloos gejat recept maar wel een beetje aangepast want ik had niet alles in huis. Het bleek erg lekker.

Ingrediënten

  • een pompoen
  • zout
  • bloem
  • blik gepelde tomaten
  • mozzarella of ricotta
  • geraspte kaas
  • oregano

Bereidingswijze

Schil de pompoen, snij hem doormidden en haal de pitten eruit. Snij de pompoen vervolgens in dunne plakken en leg deze in een vergiet. Bestrooi met zout en laat het zo een uurtje staan. Na een uur de pompoen goed afspoelen met water en de oven aanzetten op 180 graden. Strooi in een bord een laagje bloem en haal de schijven pompoen hier doorheen zodat ze bedekt zijn met bloem. Bekleed met de schijven zo goed mogelijk de bodem van een ronde springvorm (in meerdere lagen). Besprenkel met olijfolie en zet zo’n 45 minuten in de oven.

Haal de spingvorm uit de oven. Meng de gepelde tomaten met wat zout en snij de tomaat in kleinere stukjes. Giet dit over de pompoenbodem. Beleg het geheel met de mozzarella en de geraspte kaas en bestrooi met oregano. Nog 10 tot 15 minuten in de oven. Klaar!

Het is geen makkelijke snackpizza want de bodem is slap. Met je handen eten is dan ook lastig, nouja niet te doen, maar wel erg lekker.

Eet smakelijk!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply