Feed on
Posts
Comments

Piedeeg

Deeg

Gepikt uit het boek ‘Zin in taart’ van Maxine Clark, maar hij is erg lekker, prima vervanger voor bladerdeeg.

De hoeveelheid is voldoende voor 2 porties voor een taartvorm met een diameter van 24 cm, je kunt de andere helft gewoon invriezen als je die niet nodig hebt. De boter in dit deeg moet koud blijven, gebruik daarom zo min mogelijk je handen bij het maken.

Ingrediënten

  • 375 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 250 gr (room)boter, gekoeld
  • 1 ei, geklopt
  • 1 el citroensap of wijnazijn
  • 4 el ijswater

Bereidingswijze

Bloem en zout boven een grote kom en werk de boter met 2 messen of een keukenmachine erdoor. De eerste is een wat bewerkelijke methode, maar daar ik zelf niet beschik over een keukenmachine moet ik het doen met een paar lamme handen. Roer de azijn of citroensap samen met het water door het ei, en schenk dit bij het bloemmengsel. Meng het geheel met 2 messen, of in de foodprocessor. Maak met je handen snel een samenhangend deeg en verdeel het in 2 stukkken. Maak er 2 ballen van en omwikkel die met plasticfolie. Minstens 30 minuten in de koelkast laten rusten (of invriezen). Rol het deeg uit en de taartvorm ermee, prik er met een vork gaatjes in en nogmaals 15 minuten in de koelkast zetten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de vorm blind 15-18 minuten (zie blind bakken), haal dan de folie eraf en bak hem nog eens 4-5 minuten. Nu kun je er de vulling in doen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply