Feed on
Posts
Comments

Perfect Irish Coffee

gebruik het liefst een echte Ierse whiskey, omdat deze een zachtere afdronk heeft: Tullamore Dew is een absolute aanrader!

Ingrediënten

  • Zeer sterke koffie
  • Donkerbruine basterdsuiker
  • Ierse whiskey
  • Slagroom
  • Fijne suiker
  • Irish Coffee-glazen

Bereidingswijze

Zet voor het aantal personen koffie, ongeveer twee keer zo sterk als je gewoonlijk zet. Ik heb een voorkeur voor Kanis & Gunnik-koffie. Vervolgens doe je in elk glas 1 volle eetlepel bruine bastersuiker. Pas daarna schenk je de Ierse whiskey in het glas, tot het streepje (daarom is het aan te raden echte Irish Coffee-glazen te nemen). Schenk nu de koffie erbij en vul dan het glas tot de rand met slagroom dat je lobbig hebt geklopt met een klein handje fijne suiker (niet teveel, de koffie is zelf al zoetig). De slagroom neemt ongeveer 1 centimeter in beslag. Zet daarna de glazen ongeveer een minuut in de magnetron om alles nog eens goed door te warmen en serveer direct. Een groede Irish Coffee is nog niet gemengd als het wordt geserveerd. Pas bij het drinken sijpelt de slagroom langzaam door de koffie. En het is heel gewoon als er op het einde nog een laagje bruine basterdsuiker in het glas achterblijft.

Variant

Voor Italiaanse koffie vervang je de whiskey door Amaretto. Je laat de basterdsuiker weg en je geeft er een Maraschino-kersje (op een mooie prikker) bij.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply