Feed on
Posts
Comments

Parfait

Parfait is ijs op basis van suikerstroop en niet van melk zodat het zonder de ijsmachine gemaakt kan worden. Suikerstroop zorgt er voor dat er geen kristallisatieproces plaatsvindt tijdens het bevriezen, waardoor het niet tussentijds geroerd hoeft te worden. Dit is het basisrecept – ik heb een recept uit mijn boek uit elkaar gehaald zodat je de basis overhoudt -, je kunt er zelf nog smaakmakers aan toevoegen zoals chocolade, koffie, vruchtenpuree, kaneel, stemgember, etc.

Ingrediënten

  • 115 gr witte basterdsuiker
  • 1,2 dl water
  • 3 eierdooiers
  • 3 dl crème fraiche, double cream of slagroom

Bereidingswijze

Bereid de suikerstroop met de suiker en het water. Verhit dit tot het zachte bal-stadium. Klop in de tussentijd de eierdooiers romig in een hittebestendige schaal en zet een pannetje met een klein laagje water op het vuur. Giet de suikerstroop direct bij de eierdooiers en blijf goed kloppen. Verwarm het mengsel au bain marie op het pannetje met water. Goed blijven kloppen totdat het mengsel romig is. Haal de pan van het vuur en blijf het kloppen tot het wat afgekoeld is tot het met een garde een spoor trekt als je die optilt. Voeg nu de smaakmakers toe. Klop de room halfstijf (als dat nodig is) en schep het door het afgekoelde mengsel. Ongeveer 4 uur op laten stijven in de koelkast.

Bron: IJs en ijsdesserts, Joanna Farrow & Sara Lewis


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply