Feed on
Posts
Comments

Oregano

Oregano

Soorten

Er zijn twee soorten ‘origanum’:

  • Origanum majorana, wilde marjolein
  • Origanum vulgare, oregano

Gebruik

Griekse en Italiaanse keuken, pizza, paling, tomaten, gebraden groenten, paddelstoelen, eieren, aardappels, risotto, rund-, varkensvlees en gevogelte. Voeg oregano het liefst aan het eind van een gerecht toe, dan behoudt het zijn smaak. Gebruik niet teveel, het kan anders snel gaan overheersen.

Bewaren

Je kunt oregano goed gedroogd bewaren (zie kruidenweetjes) en gebruiken, het verliest dan weinig van zijn smaak. Je kunt het ook invriezen op een rekje en het daarna luchtdicht in de vriezer bewaren.

Geneeskundig gebruik

Oregano werkt ontsmettend en pijnstillend. Daarnaast biedt het verlichting bij verkoudheid, darm- en maagklachten. Wanneer je het met wat honing zoet, kun je het als slijmoplossend drankje gebruiken.

Zelf telen

Oreganoplant
Oregano staat het liefst zowel in de zon maar ook in de schaduw. Zorg dat ie dus op een plek staat waar hij niet de hele dag in de zon staat in rijke niet al te vochtige grond. Je kunt ze het beste zaaien in het late voorjaar. Oregano is een meerjarige plant en winterhard.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply