Feed on
Posts
Comments

Tot op de bodem Bij een mooie maaltijd hoort een bijpassende mooie wijn! En zoals je evengoed kan toelichten hoe je het koningsgerecht hebt samengesteld en bereid, zo kan je ook de wijn passend aankleden. Veel daarover, over vinificatie, druivensoorten, wijnstreken en -wetgeving is te lezen in het boek ‘Tot op de bodem’ van Nicolaas Klei. Nicolaas begint zijn inleiding met ‘Veel, maar niet alles’ over wijn. De man zelf is onder andere bekend van de supermarktwijngids.

Het boek is een naslagwerk en heeft de stijl én dikte van een encyclopedie. Maar dan wel met de persoonlijke mening van Klei er frivool en onverbloemd in verwerkt! Droge feiten die toegelicht worden met vrolijke anekdotes, ongezouten meningen en afdwalende kanttekeningen. Klei gebruikt drie volle pagina’s bij de uitleg van Cépagewijn, terwijl het betekenis eigenlijk al – droog en helder – in de eerste zin is uitgelegd. Goed, het blijft een naslagwerk, dus je leest het boek niet in een avond weg en daarbij, je moet wel van zijn mening houden… Maar die twee punten in acht nemende, ‘Tot op de bodem’ moet je hebben en staat erg goed tussen je kookboeken. Om precies te zijn, direct naast Harold McGee.

Tot op de Bodem
Auteur: Nicolaas Klei
ISBN 9057590670
Niet meer leverbaar, nog wel 2e hands verkrijgbaar

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply