Feed on
Posts
Comments

Moscovisch gebak

Het nadeel van de meeste gekochte taarten van moscovisch beslag is dat ze zo droog zijn. Ik vind ze zelden lekker. Grote uitzondering hierop zijn de taarten van De Rouw, http://www.derouw.nl/. En de taarten die je zelf maakt natuurlijk. Het spanningsveld zit hem erin dat je een luchtige taart wilt bakken omdat je hem later verzwaart met mokkacrème, slagroom en/ of marsepein. De taart zelf moet dus niet vet zijn. Maar ja, vet maakt de taart nou juist lekker… In dit recept is een beetje boter verwerkt. 

ingrediënten

  • 5 dooiers
  • 4,5 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 100 gram harde bloem
  • 35 gram boter
  • citroenrasp van een halve citroen

bereidingswijze

Klop de dooiers met 90 gram suiker luchtig. Klop de rasp erdoor. Snij de boter door de bloem, ik gebruik er mijn Magi Mix voor. De boter mag niet smelten maar moet uit deeltjes bestaan die helemaal bedekt zijn met bloem.
Klop de witten luchtig, voeg halverwege de resterende suiker toe. Sla de witten niet helemaal stijf, dan wordt je taart alsnog droog. Spatel het wit door de dooiers. Spatel het bloemmengsel erdoor en schep alles in een goed ingevette vorm. Ik gebruik mijn verstelbare ring, een doorsnede van ongeveer 20 cm. Als je een springvorm gebruikt wordt je taart wat minder hoog en is hij waarschijnlijk eerder klaar.
Bak de taart bruin en gaar in een oven van 180 tot 200 graden. Dat duurt ongeveer een half uur. Stort de taart en laat hem op een rooster afkoelen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply