Feed on
Posts
Comments

Mokkataart

Stijn was jarig en zou langskomen. Een uitstekende reden om een taart te bakken. Hij wilde wel een mokkataart. 

ingrediënten

  • 1 taart van moscovisch gebak
  • 150 gram boter
  • 75 gram poedersuiker
  • 225 gram mokkaroom, gemaakt van 90 gram geleroompoeder en 225 ml sterke koffie

bereidingswijze

Laat de taart afkoelen en snijd hem door. Als je er meerdere lagen crème tussen wilt doen moet je wat meer botercrème maken. Je maakt deze door eerst de mokkaroom te maken. Ik heb een grote zak geleroompoeder van de groothandel. Dat werkt wel zo makkelijk. In plaats van met water maak ik deze aan met sterke koffie. Je kunt ook zelf banketbakkersroom maken, neem dan in plaats van melk half slagroom half koffie.
Roer de boter met de poedersuiker glad en luchtig. Ik gebruik hiervoor de Kitchen Aid. Roer nu beetje bij beetje de room erdoor.
Smeer een deel van dit mengsel tussen je taart en bedek de buitenkant met de rest. Je kunt er ook nog mooie toefjes opspuiten of hem decoreren met bijvoorbeeld mokkaboontjes of gehakte chocolade. Ook kun je aan de buitenkant gehakte bruine nougat strooien. Je moet de taart dan wel snel opeten, anders smelt de nougat.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply