Feed on
Posts
Comments

Kruidnotenpudding

als je dit toetje voor kinderen maakt zou je er voor kunnen kiezen de koffie achterwege te laten. Als kind hield ik niet zo van de smaak van koffie, ik vond het veel te bitter en ik kan me zo indenken dat er meer zijn die daar niet zo van houden…Inmiddels maak je me heel blij met toetjes/koekjes/gebakjes met koffiesmaak.

Ingrediënten

de saus

  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 60 gr boter
  • 80 ml slagroom
  • 1 tl vanillesuiker
  • krap 1/4 tl oplosespresso

Bereidingswijze

Bereid de custard volgens de bereidingswijze zoals het daar beschreven staat (voeg ook de koekkruiden toe). Laat in de tussentijd de gelatine in koud water weken en los deze op in de custard zodra je deze van het vuur af haalt. Laat de custard afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom lobbig en roer deze door de afgekoelde custard. Zet dit mengsel 20 minuten in de koelkast tot het wat op is gesteven. Maal/stamp/wrijf de kruidnoten tot grof kruim en roer deze door de pudding. Verdeel de pudding over 4 ingevette vormpjes en laat de pudding 3 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm voor de saus alle ingrediënten, behalve de koffie, in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Breng het daarna aan de kook en laat het 5 minuten op halfhoog vuur pruttelen, zonder deksel. De koffie erdoor roeren en aflaten koelen.

Los de puddinkjes door ze 10-20 tellen in heet water te dompelen, schep over elk puddinkje 1 el saus en laat de saus wat naar beneden druipen voor je ze serveert.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply