Feed on
Posts
Comments

wij halen altijd de kippenvleugeltjes/ pootjes bij Siem, een ecologische slager in Amsterdam. Zoveel meer smaak! Lekker met aardappelpuree en lofsla. Kan ook prima als hapje.

Ingrediënten

  • Kippenvleugeltjes/pootjes
  • Sambal
  • Majoraan

Bereidingswijze

Smeer de kippenvleugeltjes en -pootjes in met sambal. De hoeveelheid sambal hangt een beetje af van de sterkte (Conimex sambal is veel minder sterk dan de meeste sambal uit de toko) en waarvan je zelf houdt natuurlijk. Dus dat zul je zelf een beetje moeten uitproberen. Vervolgens leg je het vlees op een bakplaat met bakpapier en strooi je lekker wat majoraan over beide kanten. Half uur in de oven op ongeveer 220 graden Celsius, dan alles omdraaien en nog een half uurtje.

Let op

De braadtijden kunnen enorm verschillen per oven! In mijn oude kleine elektrische oventje moesten ze in totaal echt een uur in de oven. In mijn huidige combi oven is 20 minuten per kant genoeg. Doe ik het langer dan worden ze droog en dat is zonde. Aangezien kippenvleugeltjes en pootjes niet zo groot zijn kan het dus sneller gaan dan je denkt. Even goed opletten dus!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply