Feed on
Posts
Comments

Kip met druiven

Ooit at ik dit bij Doremieke. Het recept is inmiddels al wat veranderd en Doremieke zie ik nooit meer, toch moet ik altijd aan haar denken als ik dit maak. Het is ook lekker met mandarijnen uit blik.

Ingrediënten

 • 4 kipfilets
 • zoetzure uitjes
 • blikje druiven
 • bouillonblok
 • flink wat witte variatiesaus uit een pakje
 • teen knof
 • zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukken en wrijf de kip in met zout en peper. Fruit de knof en bak de kip. Doe de rest in de pan met een beetje water of het sap van de druiven. Pas op dat ‘t niet te zoet wordt. Zorg dat je een dikke saus krijgt. Als je met mandarijnen uit blijk werkt, voeg die dan op het laatste moment toe, anders vallen ze helemaal uit elkaar.
Lekker met frietjes of gebakken aardappels.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 Responses to “Kip met druiven”

 1. Janne says:

  Deze had je ook in mn kookboekje geschreven. Erg lekker. Ik heb het een tijdje niet kunnen maken omdat we nergens meer de druiven in blik konden vinden. Het leek wel of alle supermarkten het uit de schappen hadden gehaald. Inmiddels hebben we weer een winkel (Vomar op de kinkerstraat – Amsterdam) gevonden die het heeft en daar slaan we nu af & toe een paar blikjes in.

  Ik weet niet waar je de variatiesaus koopt? Die kan ik namelijk ook nergens meer vinden. Vroeger had je dat van de Honig maar die zie ik niet meer. Tegenwoordig gebruik ik daarom de witte saus van de Natuurwinkel. In plaats van water gebruik ik de druivensap. Ook lekker!

 2. Rinske says:

  Ik heb dit thuis ook regelmatig gegeten, erg lekker. Heb er zo nu en dan nog wel eens zin in, maar kip met druiven zonder kip is niet zoveel aan en tofu moet je niet als vleesvervanger gaan eten in een recept waar vlees in hoort. Dat heb ik een keer geprobeerd en daarna nooit meer, da’s niks aan 😉 Maar mijn mama is blij dat het recept weer boven water is!

Leave a Reply