Feed on
Posts
Comments

Dit recept valt of staat bij de kikkererwten die je gebruikt. Je kunt ze zelf koken en daarna ontvellen, maar makkelijker is een blik goede kwaliteit kikkererwten. Wij gebruiken de kikkererwten van ‘Valle del sole’, heel romig en zacht van smaak, op aanraden van een italiaanse kok waar  Per mee aan de praat raakte in de toko in Zaandam. Deze kok was aan het mopperen over de grootte van het blik, voorheen verkocht deze toko namelijk grote blikken van Valle del sole, nu alleen nog maar kleine. En zo kwam Per met een paar blikken van deze kikkererwten en dit recept thuis:

Ingrediënten

  • blik kikkererwten
  • ui
  • knoflook

Bereidingswijze

Snij de ui en knoflook fijn. Doe de kikkerwerwten in een zeef en spoel ze af met water om de bliksmaak eraf te spoelen (als je kikkererwten uit blik gebruikt dus). Verhit olie in een pannetje en fruit hierin de ui glazig, voeg daarna de knoflook toe en bak heel even. Daarna de kikkererwten erbij en bak het geheel ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje. De ui moet glazig blijven, niet bruin worden. Op smaak brengen met zout en peper en eet smakelijk!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply