Feed on
Posts
Comments

Ingemaakte citroen

Een veel gebruikt ingrediënt in de Marokkaanse keuken is ingemaakte citroen. Je kunt dit in emmertjes bij de Turk kopen maar het is ook heel makkelijk zelf te maken. Schijnt. Ik ga het eens proberen!

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Gebruik het liefst biologische citroenen die onbespoten zijn, want je gebruik met name de schil!

 • Biologische citroenen
 • Water
 • Zout

Bereidingswijze

Was de citroenen goed en stop ze in een pot. Giet er koud water overheen zodat ze helemaal onder staan. Laat 3-5 dagen staan op een koele plek en ververs dagelijks het water. Je doet dit om de schil zachter te maken.

Kerf de citroenen kruislings aan beide kanten in en zorg dat ze aan de boven- en onderkant nog vastzitten. Stop er een eetlepel zout in. Doe ze in een gesteriliseerde (weck)pot. Ik steriliseer zelf altijd in een flessenbak in de magnetron maar je kunt het ook gewoon uitkoken. Druk de citroenen goed aan en giet er kokend water overheen.Nog een theelepel zout erop en dan luchtdicht afsluiten.

Laat minimaal 3 weken staan voor gebruik.

Gebruik

Spoel de citroenen eerst goed af. Je kunt zowel de schil als het vruchtvlees gebruiken. Altijd de citroenen met een schone houten lepel uit de pot halen. Maak je geen zorgen als er een wit laagje over de citroenen verschijnt, het is onschuldig en kun je er zo afspoelen.

 

En nu minimaal 3 weken wachten

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 Responses to “Ingemaakte citroen”

  • Janne says:

   Lekker! De schil wordt alleen niet zo zacht zoals ik gewend ben. De citroenen in die emmertjes zijn veel zachter. Maar de smaak is er zeker niet minder om!

   Janne

Leave a Reply