Feed on
Posts
Comments

Groenten uit eigen tuin

paprikazaadThiska zat deze week een beetje in de lappenmand. Ze had de waterpokken en mocht daardoor niet naar de crèche. Maar ze voelde zich verder niet ziek, dus zijn we leuke dingen gaan doen. Woensdag was ik samen met haar thuis en zijn we naar het tuincentrum gegaan om daar wat groentezaden in te slaan. (‘Mama, ik wil ook ui! Is dit spinazie? Ik wil ook spinazie! En dit wil ik ook! Wat is dit?’)  Het wordt een beetje puzzelen met de ruimte buiten, want onze bodem is verontreinigd, ik zie het dus niet zo zitten om het in de tuin te planten. Alles moet ‘ergens’ in onze niet zo heel grote tuin een plek zien te krijgen. Vorig jaar hadden we al worteltjes in een grote emmer en die waren heerlijk dus dit jaar wordt er meer uitgeprobeerd. Met name ook omdat Thiska er nu zoveel plezier aan beleeft. Het is gezellig om zo samen met plantjes bezig te zijn.

Een paar vrienden van mij zijn ook een beetje aan het moestuinen-in-kleine-tuin en zo wisselen we wat jonge plantjes met elkaar uit. Want paprika’s en aubergines zijn lekker, maar zoveel zaad als ik nu heb, heb ik niet nodig. En het is leuk om een aantal verschillende soorten te hebben, zonder dat je dus met enorme hoeveelheden zaad opgescheept blijft zitten.

Een alternatief kwam ik hier tegen, je kunt hier wat kleinere verpakkingen krijgen dan via het tuincentrum. Er zijn ook goede tips te vinden op deze site.

En zo ziet ons mini-kasje er nu uit. De zaadjes staan braaf in het zonnetje te wachten en Thiska is vol ongeduld.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply