Feed on
Posts
Comments

Grill ‘n Chill soep

Erik & ik hebben een dinertje gekookt met als thema: Grill ‘n Chill! Superleuk. Alle gerechten zijn onder de grill gemaakt of op de barbecue (m.u.v. het chill toetje: passievruchten uit eigen tuin met roomijs bij het kampvuurtje:).

Als soepje had Erik geroosterde paprikasoep in zn hoofd, ik de geroosterde tomatensoep van Renée. Het werd een combi van beide 😉 Aangezien Erik & ik beide chefs zijn die uit de losse pols koken, zijn de hoeveelheden bij benadering. Experimenteer! Oja alleen van de chilipeper weet ik zeker dat meer dan 2 echt een beetje teveel is. Deze soep is genoeg voor een mannetje of 8.

Ingrediënten

  • 6-7 rode paprika’s
  • 2 grote uien
  • 1 1/2 – 2 kilo tomaten
  • 6 teentjes knoflook
  • bouillonblokjes
  • 2 chilipepers
  • kruiden zoals paprikapoeder, tijm, rozemarijn

Bereidingswijze

Leg de tomaten op een bakplaat samen met de uien en zet dit onder een hete grill. Roosteren tot de schil zwart geblakerd is en krokant. Zet het vervolgens een uur in een oven op 190 graden. Tomaten en uien hebben meer tijd nodig om zoet en aromatisch te worden. Leg vervolgens de paprika en knoflook onder een hete grill. Wederom tot ze zwartgeblakerd zijn.

Trek de schil van de paprika af en doe het in een kookpan. Hetzelfde met de knoflook, tomaten en de ui. Voeg kruiden en chili’s toe. Pureren met de staafmixer. Vervolgens zoveel water (en bouillon) toevoegen als je wil. Wij hebben de soep vrij dik gehouden. Op smaak brengen met zout & peper. Lekker met brood met een beetje olijfolie, knoflook, uien en/of kaas die je, uiteraard, even onder grill hebt gelegd!

Tip

Als je de schil er lastig afkrijgt: stop de gegrilde paprika e.a. in een plastic zak, afsluiten, even laten zweten en vervolgens trek je het er zo van af.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply