Feed on
Posts
Comments

dit gerecht maak ik al jaren. Ik studeerde nog en had niet zoveel geld en vlees was duur. Cora leerde me toen dit gerecht. Ik geloof bij haar ontstaan doordat er onverwachts extra eters waren en ze van een beetje gehakt ‘meer’ moest maken. Vandaar dat ze er havermout in stopte en zonnebloempitten. Het leek me in eerste een rare combinatie maar het bleek erg lekker. Zo lekker dat ik het nog steeds regelmatig eet.

Ingrediënten

  • rundergehakt
  • zout/ peper
  • sambal oelek
  • havermout
  • zonnebloempitten
  • boter

Bereidingswijze

Kruid het gehakt met wat peper en zout. Draai er kleine balletjes van. Smelt boter in een pan en braad de balletjes aan. Als je mooie bruine balletjes hebt doe je er een schepje sambal bij. Afhankelijk van hoe pittig je het wil (ik doe meestal een flinke theelepel). Niet te lang mee laten bakken. Dan schep havermout erbij en een kopje water. Je krijgt dan een soort sausje. Breng het op de juiste dikte door extra water en/of havermout toe te voegen. Tot slot een klein handje zonnebloempitten erbij. Lekker!

Variatie

Je kunt ook in plaats van gewone sambal, harissa gebruiken. Ook erg lekker!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply