Feed on
Posts
Comments

Garnalen bonbons

Dit gerecht heb ik een keer gegeten in een erg lekker restaurant in Den Bosch, de Vijf Kamers. Thuisgekomen ben ik gaan experimenteren en dit is mijn versie geworden. Hoeveel het er worden hangt er een beetje van af hoe groot je ze maakt. Ik denk dat je er zeker zes uit kunt halen. Ze hoeven niet heel groot te zijn.

Ingrediënten

  • 2 ons Hollandse garnalen
  • 1 groene zure appel
  • klein bekertje crème fraîche
  • dot mayonaise, de limoenmayonaise van Oil & Vinagair is erg lekker, maar dat hoeft niet
  • beetje citroensap
  • verse dille
  • dunne plakken gerookte zalm, de wildgevangen die van de Viswijzer mag

Bereidingswijze

Snipper de geschilde appel in kleine stukjes. Roer er het citroensap door en de (gekookte) garnalen. De meeste garnalen zijn al gekookt als je ze koopt. Het gaat in dit geval om die grijsachtige Hollandse garnalen, dus niet die felroze gevallen!
Roer de crème fraîche los met de mayonaise, wat citroensap en flink wat dille. Even proeven en als ‘t je bevalt roer je alles door elkaar.
Bekleed kleine kommetjes dun met gerookte zalm. Zorg dat de zalm flink uitsteekt zodat je de bonbons zometeen dicht kunt vouwen.
Schep dan de salade in de kommetjes en vouw de gerookte zalm dicht. Pas op dat je niet teveel zalm gebruikt omdat de zalmsmaak dan gaat overheersen.
Vlak voor gebruik storten op een bordje en garneren met verse dille.

Misschien vind je de garnalen zonder de zalm wel zo lekker dat je besluit om het los te serveren. Is ook erg lekker!!!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One Response to “Garnalen bonbons”

  1. Valentijn says:

    Bedankt voor je inspiratie! Ga het gauw eens proberen.

Leave a Reply