Feed on
Posts
Comments

Ingezonden

dit recept is ingezonden door Ellen. Het lijkt me heerlijk, alleen ben ik bang dat ik allergisch ben voor scampi’s dus zal hem helaas zelf niet uitproberen. Maar dit recept wil ik je niet onthouden 🙂

Ellen: ik heb iets lekker fris ontdekt om op de BBQ of op de grill te maken! Moeten jullie echt eens proberen, ik doe het meestal voor bij de aperitief (bij mij op de grill op onze open haard).

Ingrediënten

  • Scampi’s (gepelde of ongepeld)
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • Satékruiden
  • Limoen
  • Citroen
  • Knoflook
  • Peper
  • Mayonaise
  • Brood, zoals focaccia

Bereidingswijze

Scampi’s (gepelde of ongepeld) marineren in olijfolie met een snuifje provençaalse kruiden, flink wat satékruiden, de zeste van een limoen en een kleine citroen plus het sap van 1/2 limoen en 1/2 kleine citroen, geperste knoflook (naar smaak, ik tel gewoonlijk 1 mooi teentje per persoon) en tot slot een beetje peper uit de pepermolen (vind ik lekkerder dan poederpeper!) zout moet niet aangezien er in de satékruiden al voldoende zout zit! Dit lekker laten marineren en regelmatig omscheppen.

Dan op een brochette steken, in een grillpan of op een grill leggen en lekker bakken!

Daarbij doe je een dipsausje van mayonaise met het sap van de overige halve limoen en halve kleine citroen, eventueel nog een broodje(foccacia bv) lekker knapperig op de bbq of in de oven bakken en wat mij betreft ….smullen maar!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply