Feed on
Posts
Comments

Frambozenflap

Flap

Soms heb je ‘s avonds opeens zin in iets lekker. En dan in iets dat je niet kant en klaar hebt gekocht. Maar ja, een taart bakken is dan ook weer zo’n expeditie. Bovendien is het dan wel erg laat voordat je kunt snoepen en misschien heb je dan wel geen zin meer in taart, maar in slaap…

Dan zijn deze flappen ideaal. Een pak bladerdeeg ligt altijd in mijn vriezer, een potje frambozen staat altijd in mijn kast (ook om er panna cotta met frambozensaus mee te maken). Als je geen frambozen maar wel kersen in huis hebt kun je die ook gebruiken. Of een appeltje schillen en wat suiker en kaneel toevoegen. Je hebt dan geen maizena nodig.

Ik heb heel grote, vierkante, flappen gemaakt voor de foto. Maar je kunt ook gewone driehoekjes maken als je avondhonger minder is, of als je ze gewoon maakt voor een fatsoenlijk hapje voor bij de koffie. In plaats van 2 plakjes heb je er eentje nodig. Er kan dan wel veel minder vulling in. Je zou zelfs nog verder kunnen gaan een kleine hapjes maken door een plakje in de lengte door te snijden en na het vullen dubbel te klappen tot een vierkantje. Lijkt me ook mooi.

Ingrediënten

  • 8 plakjes balderdeeg
  • 1 pot frambozen op sap
  • eetlepel maizena
  • beetje melk
  • beetje amandelschaafsel, als je dat in huis hebt

Bereidingswijze

Leg het bladerdeeg uit op het aanrecht. Giet het potje frambozen in een pan, hou een beetje vocht achter. Verwarm de frambozen. Meng ondertussen de maizena met een beetje sap. Roer dit door de frambozen. Het maakt niet uit dat je de frambozen stuk roert. Als het goed is wordt het nu dikkig. Voeg anders nog wat meer maizena, aangemaakt met wat sap, toe. Proef als het dik genoeg is of het nog zoet genoeg is. Anders kun je wat suiker toevoegen.
Leg een plat op een bakplaat (met bakpapaier) en de vulling op een plak. Maak de randjes nat met wat water en leg er een andere plak op. Duw de randjes goed aan, eventueel met een vork (dan krijg je mooie ribbeltjes). Doe hetzelfde met de andere plakken. Maak de bovenkanten nat met een beetje melk en strooi er wat amandelschaafsel over. Als je dat niet hebt kun je er ook wat suiker over strooien.
Schuif de plaat in een voorverwarmde oven van ongeveer 220 graden. Een minuut of 20 denk ik.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply