Feed on
Posts
Comments

Donkere stroop pruimenjam

Tsja je moet toch wat als je zoveel pruimen hebt. Dit recept kreeg ik van Henny. Ze schreef: ‘ heel lang laten koken totdat het bijna stroop is…Heerlijk in de yoghurt!’. Kai heeft het vanochtend vroeg op gezet en aan het begin van de middag werd het een beetje stroperig en heb ik er maar eens een fotootje van gestuurd of het klopte dat het een stuk donkerder werd. Staat het al op vanaf 8 uur? Twee uurtjes was waarschijnlijk ook wel genoeg geweest hoor Janne….

Ingrediënten

  • 1 kilo pruimen
  • 1 kilo suiker

Bereidingswijze

Pruimen wassen en alle lelijke plekjes eruit snijden. Zo in een pan gooien samen met de suiker en aan de kook brengen. Schillen laten zitten want door de pectine in de schil verdikt het zich. Maak je ook geen zorgen om de pitten, als je het zo lang kookt (zeker als je het zo lang doet als ik:)) dan vis je die pitten er zo uit. Als het stroperig word kun je het vuur uitzetten. Vis de pitten eruit en giet in gesteriliseerde potten. Even op zijn kop zetten en dan weer rechtop af laten koelen. Lekker!

Update

De eerste keer had ik het dus erg lang opgezet, daardoor wordt de jam een beetje bitter, jammer. Niet telang op laten staan dus!

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply