Feed on
Posts
Comments

Cranberrysaus

Het recept komt van Nigella Lawson, maar ik ben erachter gekomen dat dit net zo’n basisrecept is als van bijvoorbeeld appelcompôte, iedereen maakt het ongeveer hetzelfde. Omdat dit echter iets is wat ik enkel in de kerstperiode maak, vond ik het toch wel handig om het recept hier neer te zetten. 

Ingrediënten

  • 1 zak cranberry’s
  • 200 gram suiker
  • 1,2 dl vocht

Bereidingswijze

Doe alles in een pan en laat rustig aan de kook komen. Zacht door laten koken tot alle cranberry’s open zijn gesprongen. Vuur uit en nog even doorroeren. Ik vind het lekker om er even met de staafmixer door te gaan, om te zorgen dat er minder velletjes inzitten. De saus is nu nog heel vloeibaar, maar wordt door de enorme hoeveelheid pectine uit de cranberry’s behoorlijk stijf bij het afkoelen.

Je kunt als vocht gewoon water nemen, je kunt de helft van het water vervangen door kersenwijn, of een scheutje kirsch toevoegen. Calvados zal ook lekker zijn, of frambozenwijn. Ik zou gewoon even kijken wat je in je kast hebt staan. In geval van zwangere vrouwen of kleine kinderen is half water, half appelsap ook een mogelijkheid.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply