Feed on
Posts
Comments

Chocoladestraciatellaijs

een welverdiend toetje na de misogi! (fyi: misogi is een japans reinigingsritueel om het nieuwe jaar in te luiden, een beetje te vergelijken met de nieuwjaarsduik. Dit wordt op verschillende wijzen gedaan en bij karate houdt dat in dat je 1000 mae geri’s (trappen) doet, of meer…)

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 80 gr witte basterdsuiker
  • 2 dl volle melk
  • 140 gr pure chocolade, waarvan 40 gr fijngehakt
  • 1 tl fijngemalen kardemomzaad
  • 2 dl slagroom
  • wat extra geraspte chocolade om het ijs bij het serveren mee te bestrooien

Bereidingswijze

Klop in een kom de eierdooiers met de suiker. Breng de melk aan de kook en giet het voorzichtig door de eierdooiers. Doe het mengsel weer in de pan en breng het al roerend aan de kook tot het bindt en smeuig is. Haal de pan van het vuur, breek de chocolade (hou de fijngehakte chocolade achterwege) en roer dit door het mengsel tot het gesmolten is. Laat het goed afkoelen. Klop in de tussentijd de slagroom lobbig en roer hem daarna samen met de achtergehouden chocolade en de kardamom door het chocolademengsel. Giet alles in een diepvriesbak en laat het bevriezen (4-6 uur) en roer het in de tussentijd 2 keer goed door met een vork of een keukenmachine (dit om te grote ijskristallen te voorkomen!). Met de ijsmachien: laat het mengsel draaien tot het stevig is en serveer het direct of zet het in de vriezer.

Een uur voor het serveren in de koelkast zetten om het wat af te laten koelen. Zo wordt het makkelijk schepbaar en komen de smaken beter tot hun recht.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply