Feed on
Posts
Comments

Ingezonden

Ingezonden recept van An: “Voor een mooie presentatie: rol de truffels vlak voor gebruik nog één maal door de cacao.”

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 2 deciliter slagroom
  • 20 gram boter
  • 100 gram cacao

Bereidingswijze:

Doe de gehakte chocolade in een kom. Doe de room en de boter in een pannetje en verhit beide tot het kookpunt. Schenk dit mengsel over de chocolade en roer tot je een glad truffelmengsel hebt. Laat het afkoelen. Plaats het afgedekt in de koelkast tot het zo stevig is, dat je er balletjes van kunt vormen (ongeveer 40 minuten). Bestuif je handen met wat cacaopoeder en vorm balletjes van theelepels truffelmengsel. Wentel de truffels door de cacao en bewaar ze tot vlak voor gebruik in de koelkast.

Tip:

Ga eens experimenteren (en uiteraard proeven) met een gedeelte van het afgekoelde mengsel, met smaakvolle ingrediënten zoals bijvoorbeeld: Grand Marnier, cognac, gemalen stukjes amandel, hazelnoot en/of walnoot.

An heeft een prachtige hoeve in Drenthe, waar je kunt overnachten in het stookhuis waar ze een bed & breakfast van hebben gemaakt. Zeer de moeite waard door de prachtige omgeving, het heerlijke ontbijt en niet te vergeten de gastvrijheid van de gastvrouw zelf… Kijk zelf maar op haar website: Annapart.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply