Feed on
Posts
Comments

Chapati

Chapati is Indiaas platbrood en lijkt een beetje op de Mexicaanse wraps. Ze zijn erg makkelijk te maken, worden van origine van atta gemaakt, maar je kunt het ook met gelijke delen patentbloem en wit broodmeel maken. Het deeg heeft een hoog glutengehalte waardoor het makkelijk uit te rollen is. Volgens Thiska zijn dit de lekkerste pannenkoekjes die ze ooit gegeten heeft!

Ingrediënten

  • 1 kop patentbloem
  • 1 kop witbroodmeel
  • 3/4 kop handwarm water
  • 2 el olie

Bereidingswijze

Meng bloem en meel. Voeg het water en de olie toe en kneed met je handen tot een niet plakkerig deeg. Als het te plakkerig is, voeg je een beetje bloem toe. Te droog is het bij mij nooit, maar mocht dat het geval zijn, dan kun je er wat water bijdoen. Verdeel het deeg nu in 8-10 gelijke stukken en draai hier bolletjes van. Laat de bolletjes even rusten, een minuut of 10 ongeveer maar langer mag ook als dat zo uitkomt. Bestuif een werkvlak met flink wat bloem en rol de bolletjes 1 voor 1 uit tot ze een dikte hebben van ongeveer 2 millimeter. Het idee is dat je mooie ronde pannenkoekjes krijgt, het is mij nog niet gelukt maar ik weet zeker dat het me ooit gaat lukken! Verhit olie in een koekenpan en bak de chapati ongeveer 20-30 seconden per kant tot er bruine plekken op de onderkant ontstaan en de pannenkoek opzwelt.

Het recept komt uit ‘Streetfood’ van Mirjam Letsch.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply