Feed on
Posts
Comments

maakte deel uit van de warme tapas als tweede voorgerecht bij het kerstdiner van 2003.

Ingrediënten

  • 12 (kastanje)champignons
  • 200 gram kastanjes
  • 40 gram boter
  • 4 eetlepels rode port
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Borstel de champignons en verwijder de steeltjes, die je vervolgens snippert. Snij de kastanjes van boven kruisgewijs in en rooster ze op een bakblik in het midden van de oven (ongeveer 10 minuten op 200 graden Celsius). De kastanjes zijn klaar als de schil naar buiten ombuigt. Laat ze even afkoelen voordat je ze pelt. Smelt de boter in een pan. Voeg de gekookte kastanjes en port toe. Laat dit 5 minuutjes pruttelen. Doe dit met de champignonsteeltjes in de keukenmachine en pureer het tot een gladde massa. Breng dan op smaak met peper en zout. verwarm de oven weer voor, dit maal op 175 graden Celsius. Vul de openingen van de champignons met de puree en zet ze op een ingevet bakblik nog een paar minuten in de oven voordat je ze serveert. Heb je nog puree over, doe dit dan in een spuitzak en spuit rozetjes op de bakplaat. Dit laat je wat langer in de oven staan, namelijk 10 minuten.

Tip

Kastanjes in de oven, dan pellen… Kastanjes koken, dan pellen… Vaak nog je vingers verbranden en dan nog niet de zekerheid hebben dat de kastanjes ook werkelijk goed zijn. Hoop gedoe! Voor wie makkelijk wil: koop kastanjes die al gepeld en gekookt zijn, die worden namelijk tegenwoordig vacuüm verpakt verkocht. Weet je tenminste zeker dat je geen rotte noten of verbrande vingers overhoudt aan je diner, toch?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply