Feed on
Posts
Comments

 

De Banketbakker - Cees Holtkamp

 

Cees Holtkamp is een klassiek geschoolde banketbakker en een begrip in Amsterdam. Als je een lekkere taart wil, ga je naar de Vijzelgracht. Simpel. Inmiddels heeft zijn dochter de bakkerij overgenomen dus dat zal hopelijk nog lange tijd zo blijven.

Jonah Freud van de kookboekhandel heeft nu samen met Cees Holtkamp een boek samengesteld met zijn recepten. Ze hebben er twee jaar aan gewerkt en er staan wel 300 recepten in. Hij heeft alle recepten thuis uitgeprobeerd om de recepten zo te maken dat iedereen thuis de gerechten ook kan maken. Werkelijk alles staat erin. Het heeft niet voor niets de ondertitel ‘van tarte tatin tot garnalen kroket’.

Het leuke van het boek vindt ik dat er ook heel veel vakkennis in staat. Zo heb ik altijd gedacht dat de ruitjes op de boterkoek puur decoratief was maar het heeft ook echt een functie.

Oja, en wil je zien hoe hij zelf bakt? Neem dan een kijkje op http://www.foodtube.nl.

De banketbakker
Auteur: Cees Holtkamp
ISBN: 9789080568457
Prijs: EUR 35,-

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One Response to “Cees Holtkamp – De Banketbakker”

  1. Janne says:

    Momenteel is ons favoriete toetjesrecept uit dit boek: vanillevla. Zeker de moeite waard om zelf te maken (niet te vergelijken met een pak uit de winkel) en super simpel. Héérlijk met verse aardbeien!

Leave a Reply