Feed on
Posts
Comments

Caramels

Ja! Van die lekkere, romige, plakkerige snoepjes

Ingrediënten

  • 250 gr kristalsuiker
  • 1/4 l slagroom
  • 30 gr boter
  • 60 gr heldere honing
  • 1/2 vanillestokjes, in de lengte gespleten

Bereidingswijze

Bekleed een bakblik van 20 bij 20 cm met bakpapier. Doe de slagroom, suiker, boter, honing en vanille in een pan met dikke bodem. Zet deze op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Veeg af en toe met een nat kwastje langs de randen van de pan om suikerkristallen te verwijderen. Breng het mengsel aan de kook en roer af en tot tot de suikerthermometer 121 graden aangeeft. Dit is het stevige-balstadium (zie suikerstroop). Neem de pan dan van het vuur en doop hem in koud water om het kookproces te stoppen. Verwijder het vanillestokje en giet de caramel op het blik.
Laat de caramel afkoelen, dit duurt ongeveer 2 uur bij kamertemperatuur, en snij hem met een met boter of olie ingevet mes in stukken. Caramel wordt kleverig als je het aan de lucht blootstelt, je kunt ze daarom het beste in cellofaanpapier wikkelen, maar aluminiumfolie volstaat ook prima.

Bron: Zoete Lekkernijen, Time-life boeken


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply