Feed on
Posts
Comments

Brownies voor de brandweer

De brandweer van Vught heeft een presentatie gegeven op de groep waar ik werk. Ze hebben dat erg goed gedaan, dus daar mocht wel een bedankje tegenover staan.

Ik heb brownies gebakken met noten erin. De bovenkant heb ik versierd met marsepein, zoals je op de foto kunt zien.

Ingrediënten

  • 3 keer het recept voor brownies
  • 2 handen amandelen
  • 100 gram chocoladechipjes, puur of wit
  • beetje geslagen slagroom, 2 eetlepels ongeveer
  • marsepein

Bereidingswijze

Maak de brownies zoals het recept het voorschrijft, voeg de noten en de chocola toe voor je het beslag in de vorm giet. Als je bakjes goed is afgekoeld, besmeer je de bovenkant dus met de slagroom. Als je een heel erg mooie taart wilt maken kun je botercrème gebruiken, daarmee kun je alle oneffenheden wegwerken. Als je een paar bobbeltjes niet erg vindt, kun je met de slagroom toe. Het is alleen maar plaksel, je hebt er weinig van nodig. Je kunt ook jam gebruiken.

Kneed de marsepein goed door. Je kunt een gedeelte nu ook kleuren. Bij roodachtige kleuren is het handig om handschoenen aan te trekken, als je er tenminste niet uit wilt zien alsof je een veel te hete pan met blote handen hebt vastgepakt… Rol de marsepein uit op een werkblad. Ik heb flexibele snijplanken die vrij groot zijn en erg prettig werken, de marsepein plakt er niet aan vast zodat ik mijn werkblad niet met poedersuiker hoef te bestrooien. Je moet even uitproberen of je met poedersuiker moet werken of niet. Voor deze taart heb ik ervoor gekozen alleen de bovenkant te bedekken met marsepein. Je uitgerolde stuk moet iets groter zijn dan je taart. Leg de marsepein, eventueel met behulp van je deegroller, op de taart. Versieringen kun je vastplakken met een beetje water. Snij de randen van de brownies bij met een scherp mes. Je krijgt een buitenrand van donkere cake met witte amandelen, erg mooi vind ik zelf.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply