Feed on
Posts
Comments

Boterlam

Boterlam

oke, het is niet echt een recept, maar ik ben ieder jaar weer vergeten hoe dat lam nu ook maar weer gemaakt moest worden. Ik heb ooit van Hans – mijn toenmalige schoonpapa – een boterlam gekregen. Ik kende dit hele concept niet en was ieder jaar weer verrukt als er een boterlam op tafel stond met pasen. En na 3 jaar groots enthousiasme heb ik’em kado gekregen. Kan ik lekker m’n eigen lammetjes maken.

Benodigdheden

 • een houten boterlamvorm
 • 1 el zout
 • roomboter op kamertemperatuur
 • 2 gedroogde zwarte peperkorrels of een gehalveerde rozijn

bereidingswijze

Week de vorm een nacht in koud water met het zout. Druk daarna de boter in beide helften en druk de vorm in elkaar. Je kunt de vorm nu al verwijderen, maar dat gaat bij mij nooit goed dus ik laat’em eerst opstijven in de koelkast. Nadat je de vorm hebt verwijderd druk je de peperkorrels of rozijnen op de plek waar de ogen moeten komen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 Responses to “Boterlam”

 1. Marijke Paes says:

  Hoe haal je een boterlammetje uit de vorm? Heb e.e.a. bereid volgens recept, doch met een mespunt losmaken is een probleem.
  Marijke

  • Rinske says:

   Hoi Marijke, heb je hem lang genoeg laten weken in water? Bij mij lukt inmiddels om hem meteen te lossen. Ik weet niet waarom het nu wel lukt en vroeger niet 🙂 Heb je hem op laten stijven? Anders moet je het misschien nog een keer proberen en dan meteen lossen. Als de vorm nog nat is zou het moeten lukken.

   succes met je lammetje!
   Rinske

Leave a Reply