Feed on
Posts
Comments

Bitterkoekjes

Per eet graag bitterkoekjesvla, en dat is natuurlijk het lekkerst met zelfgemaakte bitterkoekjes! Het is makkelijk om te maken – een paar minuten werk en je hebt een hele stapel koekjes -, je moet alleen wel een markt of notenwinkel in de buurt hebben waar ze bittere amandelen verkopen. Deze zorgen voor de typische smaak van bitterkoekjes.

Soms kun je gemalen amandelen op de markt krijgen bij een notenkraam, soms heeft de turkse supermarkt ook gemalen amandelen. Scheelt een hoop maalwerk. Bittere amandelen zijn wat lastiger te krijgen, ik las op internet dat je ook abrikozenpitten hiervoor kunt gebruiken. Geen idee waar je dat dan haalt…Ik dacht zelf aan alleen maar gewone amandelen en dan wat amandelessence erdoor, een theelepel denk ik.

 

Ingrediënten

  • 100 gr bittere amandelen
  • 200 gr gewone amandelen
  • 300 gr suiker
  • 2 eiwitten
  • snufje zout

Bereidingswijze

Als er nog vliesjes om de amandelen zitten; even blancheren in gekookt water (minuut of 3) en dan kun je de vliesjes er makkelijk afhalen. Amandelen fijnmalen, tot poeder (geen korrels, want dan mislukken je koekjes). Daarna nog een keer samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmasjien, of met de mixer tot een stevig deeg mengen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Een bakblik met bakpapier bekleden en deze invetten met boter. Schep hoopjes deeg op het bakblik en druk de hoopjes enigszins plat. Ze rijzen nauwelijks dus ze blijven ongeveer zo groot als je ze maakt. Bak ze in de 20 minuten gaar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One Response to “Bitterkoekjes”

  1. Gestel says:

    Zelfgemaakt zijn ze toch altijd het lekkerst!

Leave a Reply