Feed on
Posts
Comments

Pizzoccheri is pasta op basis van durum tarwemeel en boekweitmeel. Het deeg is de eerste minuten kneden vrij nat en korrelig. Geen zorgen, na een minuut of 3 wordt het een vaste bal. Dit is een grote hoeveelheid, maar je kunt de pasta vrij lang bewaren nadat je het gedroogd hebt. En een extra voorraad scheelt je de volgende keer een hoop werk.

Ingrediënten

  • 400 gr durum tarwemeel
  • 200 gr boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 2 el grappa
  • 6 el bier
  • snuf zout

Bereidingswijze

Meng meel met het zout in een ruime kom of op een glad werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de overige ingrediënten in. Meng vanuit het midden de natte ingrediënten met het meel. Kneed het daarna nog een minuut of 8 en laat het in huishoudfolie minstens een half uur rusten. Ik laat het altijd buiten de koelkast, omdat ik het deeg soms een paar uur van tevoren maak en het anders groen verkleurt in de koelkast. Ik weet niet of het iets doet met de smaak van de pasta, maar het ziet er niet aantrekkelijk uit.
Rol het deeg uit tot stand 6, laat het daarna 10 minuten onafgedekt drogen en maak er daarna tagliatelli van. De tagliatelli snij je weer in stukjes van ongeveer 10 cm. Als je pizzoccheri maakt met verse pasta, laat je de boel na toevoeging van de pasta nog 5 minuten koken ipv 10 minuten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply