Feed on
Posts
Comments

Aardbeienjam

Sinds eind mei is er elke vrijdag boerenmarkt bij het station van Zaandam. Superleuk! Er staat een Cuba liefhebber met heerlijke olijfolie, broodbeleg en andere dingen, een kaasboer, een broodkraam en een kraam van de oude boerderij uit Beverwijk. Deze laatste heeft, naast heerlijke groente en fruit van eigen boerderij, ook vlees (rund en kip) Een feestje.

Het is nu aardbeientijd en hij heeft echt heerlijke zoete aardbeien. De kinderen vinden ze erg lekker. De boer stopt ze ook steeds vol met aardbeien onder het motto: ik heb genoeg! 6 hectare vol. Gevolg is dat ik  twee meisjes heb die de hele dag ruiken naar heerlijk zoete aardbeien 🙂 Hoe meer bakjes je afneemt hoe goedkoper. Maarja, ik vind ze erg lekker maar om nu 3 bakjes in een week erdoor te draaien vind ik wel een beetje overdreven. Dé oplossing? Aardbeienjam! En doodsimpel om te maken.

Ingrediënten

  • 1250 gram aardbeien
  • 500 gram halfzoete geleisuiker (van Gilse)

 

Bereidingwijze

Kook van tevoren een paar jampotten goed uit in kokend water zodat ze steriel zijn. Ik heb nog een sterielbak voor de flessen van de kinderen die je in de magnetron kunt zetten, daar kun je het ook prima in doen.

Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Verwijder ook alle rotte plekjes. Snij de aardbeien in kleine stukjes en doe deze in een pan. Voeg de geleisuiker toe, even roeren en op het vuur zetten. Als het geheel kookt, even een minuutje laten koken en dan van het vuur. Potten vullen, deksel erop en de pot 5 minuutjes op zijn kop zetten. Rustig af laten koelen. Klaar!

Als je niet van stukjes aardbeien houdt, kun je de boel natuurlijk ook pureren.

Lekker op brood maar ook in bijvoorbeeld yogurt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply