Feed on
Posts
Comments

Aardappelegels

Ik las dit recept in het kookboek ‘Lieve Francesca’ van Mary Contini, dat ik iedereen aanraad vanwege de lekkere intaliaanse recepten en de liefderijke verhalen die erin staan. Ik vond het idee geweldig, maar toen ik de op haar manier probeerde lukten ze niet.

Na wat oefenen kwam ik uit op deze manier, gegarandeerd gouden knapperige egeltjes van aardappel.

Ingrediënten

  • per persoon 2 grote aardappels
  • scheut olijfolie
  • beetje roomboter
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 275 graden Celcius.
Snijd de aardappels in de lengte doormidden. Snijd nu uit de bovenkant kleine wigjes (driehoekjes), tot ongeveer 2/3 van de aardappel. De wigjes kun je wegdoen, maar je kunt ze ook na ongeveer een kwartier bij de egels leggen, zodat je lekkere knapperige chipjes krijgt.
De stekels van de egels snijd je nog een keer in, zodat ze in de oven nog verder uit gaan staan.
Vet een bakblik dat groot genoeg is om alle egels plat in te leggen goed in met een laag olijfolie. Leg de egels erin en sprenkel wat olijfolie over hun ruggetjes. Maal er peper en zout over en leg er vlokjes roomboter op.
Zet de egels een half uur tot drie kwartier in de oven. Af en toe kijken hoe gaar ze zijn. Als ze gaar en knapperig zijn maar je bent zelf nog niet klaar om aan tafel te gaan kun je de oven rustig lager zetten en ze er nog een tijd in laten staan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply