Feed on
Posts
Comments

Elsje


getrouwd met Martijn, wonend en werkend in de provincie Groningen.

Eindelijk voorlopig uitgestudeerd en heeft daarom nu ook weer tijd voor andere dingen. Zoals werken aan foodbgood, piano leren spelen en o ja een sociaal leven leiden:)

 

Favoriete kookboeken

Jarenlang heb ik verwoed kookboeken verzameld. Alleen de laatste jaren koop ik ze niet meer.. Ik krijg er af en toe nog een cadeau, en die boeken zijn dubbel zo leuk.

Mijn all-time favourites heb ik natuurlijk wel:

 

Silverspoon

 

 

‘The Silver Spoon‘. Er staan meer dan 2000 recepten in dus ik kan voorlopig wel vooruit.


 

‘De curry bijbel‘ van Madhur Jaffrey is een pareltje. Ik vind de Indiaase keuken echt heerlijk. En kardemom is echt mijn lievelingsspecerij, dus dit boek is helemaal geweldig. Ik zou niet weten hoe ik ooit nog zonder Basmatipilav met dille en kardemom en Zoete lassi zou moeten.

9058975428

 

 

 

Alle smaken van de regenboog‘ is het tweede boek dat ik heb gekocht van Tessa Kiros. Een heerlijk boek wat ik ieder aanraad. Het bijzondere van dit boek is dat de gerechten op kleur zijn gerangschikt. Het opvallende vind ik dat elk recept dat ik tot nu toe heb geprobeerd uit dit kookboek een succes was.

 

 

Favoriete keukenspullen

Kitchen Aid Naar Janne‘s voorbeeld heb ik een Kitchenaid. Ik heb hem nu al jaren en hij wordt nog steeds regelmatig gebruikt.

Blender Wanneer je Indiaas kookt en curry’s maakt dan is een blender echt niet te missen. Op de een of andere manier kan je de kruidenpasta’s niet goed mixen in een gewone keukenmachine. De laatste tijd wordt de blender echt dagelijks gebruikt omdat ik ontbijt met een smoothie en er ook 1 maak voor de lunch die dan meegaat in een thermosfles. Nadat ik de kan van mijn oude blender kapot had laten vallen, heb ik een mooie rode van Kitchen Aid gekregen van mijn ouders, heel erg blij mee :).

Slowjuicer Sinds ik smoothies drink, ben ik me meer gaan verdiepen in gezond eten. De slowjuicer is een apparaat die, net als een sapcentrifuge, sap uit fruit en groenten haalt. Slowjuicers, persen het sap er langzaam uit. In tegenstelling tot de sapcentrifuge die het allemaal zo snel doet dat er warmte vrijkomt. De slowjuicer behoudt meer vitamines in het sap en is dus gezonder. Het zijn prijzige apparaten maar ik ben er elke dag nog blij mee. Er zijn ook modellen te koop die noten en zaden kunnen persen, wel even opletten, mocht je er 1 aanschaffen.

 

Favoriete keuken

Het wisselt nogal.. wel ben ik losser geworden. Hoef ik niet meer speciaal een recept precies te volgen. Doordeweeks kook ik altijd gewoon met wat er in de kastjes staat. Losse pols koken gaat me gelukkig steeds beter af. Al doende leert men 🙂

Ook probeer ik steeds meer op gezond eten te letten. Wat niet betekent dat ik geen slagroom meer gebruik hoor. Natuurlijk wel! Alleen staan er ook diverse superfoods het keukenkastje. Superfoods zoals gojibessen, chiazaden, hennepzaden, rauwe cacao, kokosolie, kokosvezels, bijenpollen en maca.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.