Feed on
Posts
Comments

De basis

De plek waar alles begint! Niet alleen achtergrond informatie over allerlei ingrediënten zoals kruiden en specerijen, groente, fruit, vitaminen en mineralen. Maar ook over de houdbaarheid in vriezer, kerntemperaturen, uitleg over verschillende kooktechnieken en handige conversietabellen voor maten, oventemperaturen etc. En tot slot een aantal basis recepten.

Ingrediënten

 • Ingrediënten: basisinformatie over ingrediënten zoals groenten & fruit. Waar moet je op letten bij de aanschaf, hoe ze het beste te bewaren en te bereiden? Groenten en fruit is het lekkerst in ‘t het seizoen, wanneer dit is kun je terugvinden in de seizoenkalender en fruitkalender.
 • Kruiden/specerijen: hoe ze het beste te gebruiken, in welke gerechten, te kweken, te bewaren e.d.
 • Gist, bakpoeder en andere rijsmiddelen: tsja, hoe zit het nou? Wanneer gebruik je zuiveringszout, wanneer bakpoeder of gist? En wat is het verschil? Of is het hetzelfde? We zijn het eens gaan uitvogelen.
 • Vitaminen & mineralen: een vitamine (de naam is een samenstelling van vitale en amine) is een stof die je nodig hebt om te overleven, maar die je niet of in onvoldoende mate zelf kan aanmaken. Vitaminen zijn nodig voor de opbouw van enzymen en co-enzymen. Mineralen zijn stoffen die in gedegen vorm in de vrije natuur voorkomt. Maar waar vind je ze?

Technieken & handige weetjes

 • Conversietabellen: zoveel kooksites, zoveel recepten, je verzuipt er bijna in. En heb je op een Britse site hét recept gevonden, gebruiken ze andere maten. Vandaar hierbij een aantal conversietabellen, zodat je altijd de juiste hoeveelheden kunt gebruiken.
 • Mogelijke alternatieven: oh oh er staat een ingrediënt in het recept en je hebt het niet in huis, of je bent er allergisch voor, of…. Misschien staat hier een goed alternatief bij.
 • Houdbaarheid in vriezer: wat kun je in een vriezer bewaren en hoelang blijft die kip, dat brood of die vis nu houdbaar in de vriezer? Een klein overzicht.
 • Kerntemperaturen: indien je bij het braden gebruik maakt van een kernthermometer is dit overzicht erg handig aangezien elk soort vlees een andere kerntemperatuur heeft.
 • Van borst of fles naar vast voedsel: in het begin is de wereld heel eenvoudig, je baby krijgt gewoon borst- of flesvoeding. Klaar. Lekker overzichtelijk. Maar wanneer mag het nou een fruithap? En welk fruit dan? En wanneer brood of groente? Uiteraard is geen richtlijn hetzelfde. Een poging tot een overzicht.

Recepten

 • Basisrecepten: alles moet ergens beginnen. Food-B-Good Back-To-Basic!
 • Kruidenrecepten: recepten waarin kruiden en specerijen de hoofdtoon voeren.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/local/www/foodbgood/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.